RSS

Miért pont hörcsög?

Nincs olyan gyerek, aki ne vágyna valamilyen kisállatra.


-A kutyához, macskához még túl pici, nézzünk Neki halat vagy hörcsögöt!- hangzik el (sajnos) sokszor a mondat. Az emberek többsége nem érez akkora felelősséget egy kisrágcsáló iránt, mint egy nagyobb emlős esetében. Valószínűleg örök rejtély marad ez miért van így, de gyakran kell szembesülnünk a ténnyel, hogy kis(ebb) méretük miatt a hörcsögök kisebb figyelmet is kapnak. Pedig ők is megérdemlik a szeretetet és a gondoskodást.

A hörcsög valóban egy könnyebben szelídíthető állatka, és tündéri kinézete miatt sokaknak a szívébe lopja magát. De hiába szeretjük őket nagyon, ha saját érdekeinket nézzük és nem az övükét, akkor nem élhetnek boldogan.

Rengeteg ismerősöm szereti a hörcsögöket, de valami miatt nálam mindig sokkal tovább éltek, mint másnál lakó társaik. Pedig őket is nagyon szerették és jól tartották. De valami mégis hiányzott...
Remélem, hogy sikerül néhány jó tippet, tanácsot adnom a leendő illetve jelenlegi hörcsög-gazdiknak és szintén remélem, hogy mások is bekapcsolódnak majd és ötleteket cserélgetünk.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése